Voor als je eindeloos op zoek bent naar geluk en blijft zoeken naar een dunner lijf !

En hier is niets mis mee. Tegenwoordig is een vrouw die niet wil afvallen bijna uitzonderlijk.

 

Herken jij jezelf hier in?

-Je hebt dagelijks een afspraak met je weegschaal en soms wel meerdere keren per dag. En dan nog eens voor en na het lopen om te zien of je afgevallen bent. Voor en na het eten en elke keer weer die teleurstelling.

-Je weegschaal werd een obsessie en het deed je de controle verliezen. Elke keer weer dat teleurstellende getal op de weegschaal.

-Iedere maandag start je.

-Krijg ik een teleurstellend getal op de weegschaal, dan ga je net extra snoepen.

-Het is nu toch om zeep dus maandag begin ik wel weer opnieuw. Dan heb ik een rustigere week.

-Na de feestdagen/vakantie start ik weer.

-Je start weer voluit en maak een plan waar je overal op moet letten. Je voeding pas je aan en gaat vanaf nu echt weer sporten gaan.

-Je krijgt meer zelfvertrouwen en je zal overal gaan verkondigen dat diëten passé is.

Herken jij jezelf on veel van deze punten?

Mensen vragen me wel op welk moment ik deze klik heb gemaakt. Hoe heb jij komaf kunnen maken met je dieetverleden. Ik zou kunnen zeggen dat er een magische knop is, maar dit is het zeker niet. Het is met vallen en opstaan en telkens weer leren om het niet meer te doe, zoals vroeger. We maken te periodes van uitstellen korter zodat je je snel weer kan herpakken. Door los te komen van je obsessie met calorieën is er zoveel ruimte in je hoofd om te genieten van mooie momenten in je leven. Elke dag wordt je wakker met ongelofelijk veel zin om de dag de starten. Want door gezond te eten krijg je veel energie. Ik sta iedere dag met veel plezier op om de mensen te coachen en te begeleiden naar hun doel. Een gezonder en gelukkiger leven.

 

 

Mijn eerste dieet heeft echt wel geholpen

“Mijn eerste dieet wat ik deed heeft echt super goed geholpen” . een zin die ik wel vaker hoor. Maar heeft deze dan echt zo goed geholpen wanneer je hier weer voor me zit? Ja, je bent afgevallen maar je bent na enkele weken-maanden -jaren weer alles bij. En net op dat punt loopt het fout. Afvallen is niet moeilijk, maar het houden wel. Laat dit dan net de reden zijn dat wij jullie maandelijks blijven terug zien en op de moeilijke momenten jullie er weer door sleuren zodat je gewicht onder controle blijft.

Kies geen crash dieet

Wanneer je te drastisch je hoeveelheden calorieën gaat verlagen gaat je lichaam wanhopig op zoek gaan om te overleven. Het is het mooie van moeder natuur dat je lichaam afgestemd is op de oertijd toen er voedselschaarste was. Je lichaam is op zoek naar eten en je stofwisseling zal vertragen. Wanneer je dan weer extra energie geeft aan je lichaam zal je lichaam deze massa opslaan als vetreserve. En op deze manier kom je weer snel bij. Het gevecht met de natuur gaan we nooit winnen !

Maandag start ik

Op zondagavond jezelf nog even volproppen met chips en chocolade. De dingen die eigenlijk niet goed zijn voor je lichaam maar maandag start ik echt en dan mag ik niets lekker meer eten. je pakt nog snel de koekjes uit de kast en bereid je helemaal voor op je dieet. Terwijl je je eetschema en sportschema maakt steek je een extra koek in je mond. Want deze keer gaat het echt lukken, deze keer heb ik echt karakter. Diëters hebben trouwens wel echt karakter hoor. Hoe kan je anders telkens weer de moed vinden om te starten. Ik kan je vertellen dat het niet ok is om alles ineens drastisch aan te pakken. ga niet plots 6 keer sporten in de week maar sport 3 keer en hou dit vol. Ga niet plots alleen maar sla en kip eten wat je kan ook heel lekker en gevarieerd eten.

Het is maandag !

Maandagochtend is aangebroken . Je start. Je staat op en neemt de saaiste muesli in de kast en begint aan je gezond ontbijt. Je hebt de voormiddag overleefd en het is tijd voor de lunch en je neemt een bord met sla. In de namiddag krijg je het dan lastig. Op het werk komt je collega met vers gebakken wafels en de ene dag kan je er nee tegen zeggen en de andere dag bezwijk je. Dinsdag of donderdag ben je benieuwd naar het resultaat en je gaat je nogmaals wegen. Er zijn dan 2 mogelijkheden. of je bent afgevallen of je bent bij van de kleine zondigen. Of je bent weer gemotiveerd, of je laat het weer helemaal hangen . je snapt het niet, je hebt zo je best gedaan en toch ben je maar 400 gr af. je steekt dan toch maar een extra stuk chocolade in je mond want je bent toch verloren. volgende week is er niemand jarig dus dan kan ik echt starten. Echt??? Het kan je een niets meer schelen want door het telefoontje dat je onverwachts moet gaan werken had je geen tijd om een gezonde maaltijd te maken en eet je maar een broodje smos mee op het werk. We wachten tot weer weer in een fase komen dat we weer gemotiveerd zijn en alles start weer van voor af aan. herkenbaar? Dan ben je chronisch op dieet.

De chronische weg

Je wil graag afvallen

Je gaat op dieet

Je krijgt vreetbuien

Je bent de rode draad kwijt

Je komt weer gewicht bij

Je voelt je gefaald

 

Maar hoe moet het dan wel? Lees heel wat tips in de volgende blog over hoe je het wel kan aanpakken !

Volg ons

op Instagram