Uitstelgedrag

De spiegel, je vijand of vriend?

Je kijkt in de spiegel en het enige wat je denkt is dat je er niet goed uit ziet. Je bent te klein, te dik, te dun, te groot en je spiegelt je helemaal op al die mooie vrouwen uit de boekjes of op het internet. Laat staan dat je dan nog eens inzoomt op de zones die je lelijk vindt aan jezelf. Uiteindelijk zie je alleen maar de dingen die je net mooi vind aan jezelf in plaats van aan de persoon die je bent. We vergeten de lieve mama die je bent, een fantastische vriendin of echtgenote. Maar je verdient het dan toch ook om je weer goed te voelen in je lichaam?

Uitstelgedrag !

Je kent het wel, je stelt momenten uit in je leven omdat je graag wat minder wil wegen, weer in je mooie kleedje wil passen van vorige zomer of gewoon weer gezond wil eten. Ieder jaar kom je weer 1 kg bij en na enkele jaren kunnen deze wel tellen. Je wil “eindelijk” echt gaan voor het lichaam dat jij wil. Zwemmen gaan doe je niet omdat je je niet goed voelt in je bikini die niet meer past. Je favoriete kleedje hangt al 2 jaar in de kast want je denkt iedere jaar dat je het volgende zomer zeker gaat kunnen dragen. Dan heb je eindelijk je doel bereikt. Of je koopt te kleine kleren vanuit het idee dat dit je zal motiveren om nog kilo’s te verliezen. Geloof me, deze strategie werkt niet. Je blijft gefrustreerd en het is dus tijd om er ECHT iets aan te doen.

Onzekerheid

Wanneer je op een familiefeestje bent ben je enkel maar bezig hoe je je buik kan verstoppen in plaats van de heerlijke zon die op je schijnt of het gezellig samen zijn met je familie. Je voelt je onzeker ! Je hoort overal dat een te hoog gewicht gelijk staat aan grote risico’s voor je gezondheid. Op tv, bij de dokter, Instagram, facebook,… Hart en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, kanker,… Je geraakt in paniek en je maakt zo snel mogelijk een afspraak. En dan liefst nog zo snel mogelijk .

Je wil starten

Je gaat op vakantie en het enige waar je aan denkt is aan het feit of je bikini nog wel past. Je hebt al van alle soorten diëten geprobeerd , maar deze keer gaat het echt lukken. En hier sta je nu. De eerste stap die je moet zetten is een afspraak maken om je te laten begeleiden. Iets wat er vaak mis loopt is dat we dit allemaal lekker zelf gaan proberen maar niemand hebben die er ons iedere week moed inspreekt en je begeleid op jouw weg naar een gezonder leven en een vakantie met een passende bikini 🙂 Je denkt ”ik kan dat zelf ook wel” . En hier sta je dan,…. 3 weken verliep alles vlot en viel je goed af en de 4e week laat je je verleiden door een stukje taart en is volgens jouw alles op zeep. “maandag start ik weer” ! Maar welke maandag? De grote fout die mensen maken is om er weer maar eens op zichzelf aan te beginnen en geen hulp te zoeken. Hoe simpel het ook lijkt. Als je voeding aanpassen zo gemakkelijk was, dan had iedereen een gezond gewicht.

3 Tips om te starten

1: Laat je begeleiden: Wanneer dat je al verschillende pogingen hebt gedaan om er zelf iets aan te doen en deze telkens mislukte, leer hier dan uit en zoek hulp.

 

 

2: Geeft niet te snel op: Iets wat hier vaker gebeurd is dat we een kleine suikerdrang hebben, dat lekkere koekje toch naar binnen smullen en dan denken dat heel je nieuwe poging om zeep is. En wanneer je dan nog eens je afspraak afbelt loopt het helemaal fout. Blijf gaan naar je afspraak! Ook al is het deze week minder goed gegaan, denk aan de kilo’s die je wel al kwijt bent en zorg ervoor dat je je sneller herpakt.

 

 

3: Zorg voor een na begeleiding. je kent het wel, je bent op gewicht en na 56 maanden weer op jezelf te zijn kom je alles weer bij en start je hele traject van vooraf aan opnieuw. leer hier uit. Ook als je op gewicht bent gaan wij onze klanten 1x per maand weer zien om te kijken hoe het gaat. indien nodig sturen we even bij. En geloof me, dit is de rode draad !

 

 

 

Volg ons

op Instagram