Dieet? Welk dieet?

Afstappen van het woord dieet

Het woord dieet, probeer ik al jaren weg te werken in onze praktijk. Deze opdracht leek moeilijker te zijn dan we dachten, het woord “dieet” is zodanig ingepraat bij ons, dat we het veel te vaak gebruiken. Vanaf nu noemen we het “just a way of life”, simpel toch? Maak er een manier van leven van .

Just a way of life

Alles begint bij onze mindset. Wanneer je je lichaam weer op het juiste spoor wil zetten en gezond wil eten, moeten we dit zien als een manier van leven. Juiste keuzes maken en vooral eten wat we lekker vinden. De laatste jaren is het ons allemaal duidelijk geworden, dat gezond eten niet dagelijks kip met broccoli is, maar dat we er heerlijkere gerechten mee kunnen maken.

Geweldig toch, om dagelijks juiste keuzes te maken die dan ook nog eens lekker zijn? We worden er alleen maar beter van.

Mogen we dan nooit meer zondigen?

Jawel hoor! Wanneer je lichaamsvet wilt verliezen, proberen we de ongezonde koolhydraten te verminderen. Eens je op gewicht bent, maken we een schema op waarbij je perfect weet dat je af en toe weer mag zondigen, maar dat je ook leert om de draad weer op te nemen en nadien weer gezondere keuzes maakt. Dit is de perfecte balans naar een nieuwe jij. Niet altijd een gemakkelijke opdracht om zelf aan te pakken, maar onze coaches bieden hier de nodige ondersteuning aan onze klanten.

Als ik stop met diëten, kom ik dan weer bij?

Ook een zin die we vaak horen. Wij zijn niet op dieet, dus door onze volledige aanpak kom je niet alles weer bij. Waarom niet? Omdat wij onze oude gewoontes niet gaan hervatten. Je gaat je net laten begeleiden omdat je beseft, dat het anders moet. En logisch toch, dat wanneer je weer naar je oude, ongezonde eetpatroon gaat, je alles weer bijkomt? Wij leren je om een evenwicht te zoeken en er een manier van leven van te maken. Op deze manier, kom je je gewicht niet terug bij.

Wat als ik toch weer herval?

Je kan niet verwachten, dat je op 7 weken een hele andere mindset gekregen hebt. Wij doen onze uiterste best, om jullie in die 7 weken een andere kijk te geven op jullie gewoontes. Maar vaak hebben we net iets meer nodig… Wij stellen onze klanten altijd voor om wanneer ze op gewicht zijn, toch maandelijks even terug op consultatie komen. Dit gaat ervoor zorgen, dat je weer gemotiveerd bent om gezond verder te gaan en we als het ware jouw stok achter de deur zijn. Wanneer we zien dat je weer hervalt in je oude patroon, zijn we er ook sneller bij. Dit alles hoort ook bij het hele proces en er is dan ook niets mis mee, om weer even te hervallen.

Als je maar weer de teugels in handen neemt en je weer op maandag gezonde keuzes kan maken, is er niets aan de hand. Onze maandelijkse bezoekjes zijn goud waard. Dus wanneer jij op een dag beslist om iets te doen aan je eetgewoontes en weer gezond wil eten, neem dan dit verhaal mee en ga op zoek naar een manier die het best bij je past, met de juiste mindset: “Healthy choices, your happy way of life.”